bosan...bosan..bosan..

>> Sunday, April 17, 2011

17 april 2011 sunday
time : 3.oo pm


* Bosan nya hari nie...tak tau mau wat apa adeiiii....
* Duk umah just wat bodok jak...tersangat bosannnnnn....

* Tgk tv? Bosan xda apa yg best... Baca novel? Baru jak baca sikit, mata dah kuyu... On line? Hmm...layan FB bosan sangat..balik2 fesbuk...nasib bek ada game CITY VILLE dlm fesbuk tue bleh jg men kikiki...BLOG nie okay gak time bosan2 nie bleh aku curahkan perasaan hati yg di landa keboringan nie...hehehe..:)
* But biasa malas juga mau buka BLOG nie coz no idea mau menulis... Kalo ada idea @ nak luahkn perasaan tempat nie lah selain my DIARY...hehehe...
* Td tengah ddk2 termenung tepi tingkap bilik...tb2 plak ada ilham datang...mau tau apa??? Baca dekat bawah nie ya....:)
ini lah game city ville tue...

*****************************************
Hidup seperti pohon kayu yg lebat buahnya, tumbuh di tepi jalan. Dilempar org dgn batu, ttpi dibalas dgn buah. Tidak ada erti hidup yg bercampur dgn putus harap & tdk ada erti putus harap di dlm tikungan hidup. Kehidupan ini akan ada dua kesudahan, sama ada berjaya mendapat apa yg diidamkan @ tdk berjaya mencapai cita2.

Hidup umpama setitis embun. Tibanya sebentar, kemudian hilang. Tiba lagi dan hilang lagi. Kehidupan adalah satu giliran, antara senyum dan ratap. Air mata ibarat garam kehidupan. Lupakan sagala duka yg berlaku & bangunkanlah hidup baru & jangan lagi menghampiri daerah duka yg memungkinkan manusia jatuh sekali lagi.Hidup ini umpama pergantian hujan & panas, suka & duka, senang & susah. Islam ada menyatakan bahawa perjalanan dlm hidup ini, bagaimana baik maksud & tujuannya sekalipun, jika ALLAH tdk mengizinkan, tdk mungkin ia akn tercapai.

* Hmm...okay tak??? Hehehe...
* Santai jak lah...mutiara kata nie...
* Hope mutiara kata nie akn menjadi semangat 4 me...:)


Read more...

10 april 2011

>> Sunday, April 10, 2011

time : 5.50 pm
sunday

Napa ngan aku hari nie??? 
Semua benda aku wat, semua tak betul...
Aku pun heran gak...
Pagi tadi, actually aku mau pigi belajar driving...
So aku msg lah dia..Mau tau apa dia reply???
Nie dia "ptg lah ko turun ya"
Hmm...apa lg aku, trus nek darah aku...tensionnya...arrrggghhhh....

So aku call my best prenzzz ambil aku...
But b4 that aku singgah umah m'cik aku...ada my kazen lepak d umah...
Time borak2 tue, kwn aku dtg...borak pnya borak...kazen aku ajak p bekpes...
Kami p lah...mkn mee tauhu hehehe...kenyang oh!!!
Thanks a lot bang (kazen aku tue) hehehe....len kali blanja lagi ya...:)
After tue, aku pigi umah kwan aku tue...Lepak2 dkt umah nya smbl tgk tv & chit chat...
Tengah syiok kami borak, abg yg ajar driving tue call...disebabkan perasaan geram tue still ada in my heart...aku tak sambut call tue...
My prenzzz ckp "beb sambut lah call tue" so aku smbt lah...kalo ikt kn hati nie, tak aku sambut tauk!!! Cikgu aku ckp "dek kul 2.30 or kul 3 lah ko datang ya...so aku cakap "hmm...ya lah...kul 5 pun x pa...ajr lah budak abg tue..."hehehe...:p
Kalo ikut kan hati memang malas dah aku pigi belajar...nasib bek kawan aku pujuk tauk!!! 
Dia pujuk & siap ngan nasihat lagi tau hehehe...:)
Kul 3 tue dia send aku p bus stop...siap wait aku nek cab dulu br dia jalan balik...
Siap bagi warning lagi..."awas kalo tak pigi belajar" kikiki...locok plak...cam aku nie bdk2....
Sampai jak di IM...cikgu ku tue still mengajar lagi...sakit hati aku lagi...dah lah aku paling2 benci menunggu adeiii...mau tak mau aku terpaksa waiting & waiting sampai gilak huh!!!
Around 3.30 pm br dia hbs mengajar...huhuhu,,,sabar jak...ALLAH kn suka ngan hambanya yg bersabar..huhuhu..:)

Time belajar pun tadi aku tak beri tumpuan sepunuhnya...fikiran aku nie tak tau p mana...ntah apa jak di fikir...aku pun tak tau apa yg aku fikir nie...sampai cikgu pun tegur...aku wat dont no jak...maybe coz aku tgh geram kot ngan cikgu ku seorg nie...hmmm...
Semua benda aku wat semua tak betul...aku memang tersangat perasan akn benda 2...cikgu aku pun perasan gak benda 2...:(
Mau tau why i'm like that??? Hmm...i think, i dont want share here...biarlah just aku yang tau semua tue...like song title ct nurhaliza biarlah rahsia...:)
Habis jak belajar tadi, cikgu aku, send me back...in car, he ask me..."what's wrong with me today??? " Aku just quiet...b'cuz i dont no how 2 answer...:)..huhuhuhu....:'(


p/s : i want say so sorry to my driving teacher...




Read more...

02 APRIL 2011

>> Saturday, April 2, 2011

time : 9.56 pm saturday


Hari  nie keja half day...blk keja td teman kn kakak dkt opis pigi maxis... lepas teman kakak tue aku jalan ngan my prenzzz...coz aku dah promise ngan my prenzzz...hehehehe...


Actually, aku mintak teman ngan my prenzzz tue g gunting rambut...coz aku dah rimas ngan rmbt aku yg pnjang nie...hehehe...dah lm jg pasang niat mau gnting rambut nie..br hr nie tercapai hihihi...:) Now aku rasa selesa ngan rambut pendek aku nie...selesa sangat2...hahahaha...


Habis jak gunting rambut kami g isi perut kami yg tengah kelaparan kikiki...hbs mkn ini lah  masanya time 4 shopping kakakakaka...syok nya shopping...rasa lega tauk!!!hehehehehe...dah penat shopping kami balik lah...sampai umah kul 4.30 pm...


Hmm...mau tulis apa lg ya??? Rasanya xda apa lagi mau tulis nie...hmm...mau men game CITY VILLE d fesbuk pun bosan... tgk tv??? hmm...ada perlawanan bola sepak ntah team apa yg men...maybe MU kot hehehe...:)


Bha okay lah setakat sini dulu 4 today...no idea lah mau menulis... hihihihi... anyway PEACE NO WAR!!!

Read more...

    © tHroUgh mY Heart. Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP