27/07/2010

>> Tuesday, July 27, 2010



TIME : 11.06 PM
( 81 days without him )

23/07/2010 FRIDAY

Hari nie aku cuti.. Coz ank pam mau akikah esok.. So hr nie aku cuti, bantu2 org kunuk hehehe... Penat jg lah, but apa bleh wat anak buah pertama punya pasal.. Malam tue aku bantu my aunt wat kuih... Berbagai2 jenis kami wat kuih sampai kul 12 tengah malam oh!!! Adeiiii...penat nya but berbaloi...dpt belajar wat kuih hehehe... Lepas wat kuih, mau wat bunga telur lagi adeiii...bunga telur nya cantik hehehe.... Dekat kul 2 lebih baru siap segala2 nya, and aku tido huhu...

24/07/2010 SATURDAY

Lum lagi habis mengantuk dah bangun lagi kul 4.30 pagi huhu... Bantu orang dekat dapur masak2 kunuk hehehe... Kul 6 am, aku g mandi..Lepas mandi trus kemas barang2 d bawah.. Kul 8 lebih baru orang start "berdamuluk".. And aku jadi photographer sepanjang org "berdamuluk" hahaha... Banyak jg lah aku ambl pic2 diaorg...so sweet gitu lo!!! Lepas tue layan orang lagi yang datang so tired lah!!! Ramai juga lah yang datang, family & kawan2... Sampai petang, sampai ke malam oh!!! Nie semua MUHAMAD ADAM QUSAIRY punya pasal.. But tak pa lah, demi anak buah ku yg tercinta aku snggup haha... Lepas majlis tue, mengemas lagi satu hal huh!!! Penat oh, mengemas barang2 nie... Tak habis mengemas malam 2 coz kami semua penat yang teramat sangat... Sambung esok hehe.. Kami semua tido awal...

25/07/2010 SUNDAY

Bangun pagi, trus lagi mengemas barang2...sampai ke petang huhu... Malam tue barang2 dah siap kemas.. And aku, pam, kak leeza & momoi g bandar jln2 hahaha... Lama juga kami d bandar kul 11 pm br sampai umah hehehe... Time g bndar 2 lalu tempat keja "tut" tengok office nya hdp plak lampu nya..xkan dia keja hari ahad kot??? Sampai malam plak tue... Time balik dari bandar tue, tgk lagi office nya lampu dah mati dah.. Sapa tue??? Xkan dia kot??? Apa dia wat d office mlm2 g2??? Heran oh!!! Yang aku busy plak napa nie hehehe...tak malu eee.... Sampai jak umah mkn burger ngan family..lps 2 msk tido, ngantuk nyaaa....

26/07/2010 MONDAY

Hari nie keja dah... Tak tau mau wat pa d office, aku belek2 phone aku.. Tertengok plak received call, ada new no.. So aku msg my sister ask she, who call me?? My sis bg tau kawan mu lah..dia cari aku.. Perasaan ku teringin sngt mau tau sapa call aku semlm.. So tengah hari aku call terdengar plak suara yg teramat2 aku rindu d hujung talian sambil panggil2 nama ku..aku dah tergamam coz x sangkah dia yg call aku huhu... Dia tnya tul kah aku bertunang hehe...lucu tul.. Aku bagi tau lah dia "jgn sembarng ckp kalo xda bkti".. Lama jg kami borak2 dlm phone.. Dia guna new no, celcom... Maxis nya kunuk hilang berserta phone nya sekali...dia selalu cam 2..brp bnyak dah phone nya hilang 2..ntah lah, heran tul saya oh!!! So sad coz phone 2 phone aku, kami tukar phone. Phone aku dia pakai, phone nya aku pakai.. Yang wat aku tmbah sad phone 2 pam yg bg aku huhuhu...sabar jak lah...

27/07/2010 TUESDAY

Hari nie hujan jak... Lunch td c abg ambl aku d tempat keja.. Km g lunch sama2... Sambil minum2 tue c abg crt lah psl tunang nya 2 yang bebal hehe...( jgn mrh ya bang ) aku pun pening ngan diaorg 2...ada2 jak bha...ssh mau d atur... Habis jak minum2 ngan c abg, aku g tempt keja kwn aku..mlas mau msk keja awal, xda mood hehehe... Lama aku lepak sana, kul 2.30 pm br aku masuk keja...biasa anak emas bos xda yang berani mau marah punya...

Bha okay lah, dah lewat tul dah nie... Esok lagi mau g keja adeiii.... Daaaaa.... (^_^)


Read more...

22/07/2010 thu

>> Thursday, July 22, 2010

time : 10.06 pm
(76 days without him)

Hari nie xda apa yg best berlaku... Cam biasa jak...Tgh hari tadi aku g pos office with my prenzz... Mau send kan my sister punya dokumen... Balik dari pos office, trus g tempat keja kakak satu 2... Lepak2 & makan2 hehehe... Kami borak2 lah pasal masa depan...huhuhu....
Tak perasan plak hujan di luar... Borak punya pasal, makan punya pasal sampai tak perasan plak dah kul 2 lebih hehe... Trus bagi tau ngan kakak tue mau balik coz dah lewat, nanti aku di cari plak huhu... Sampai di tempat keja xda plak mau wat.. Lum sampai 5 minit aku di tempat keja kwn td sms bg tau ada c 'tut' di tempat kakak tue.. Napa lah aku balik awl. Bak lah aku balik lambat2 ckit, aku jumpa lah dia..and aku mau tampar2 muka nya, tnya dia napa dia wat aku ginie..baru puas hati ku huhuhu... Maybe dia tgk lah aku tue kuar dari tempat kakak tue.. Kawan td tanya aku nmpk dia kah td.. So aku bagi tau lah tak perasan plak aku... Kakak tue bagi tau ngan dia aku mau bertunang sabtu nanti huhu..( bertunang juga ku rasa hehe )...kakak tue ajak dia sekali g umah... Trus dia bg tau ngan kakak tue "yakah??? ndak lah aku rasa bersalah lagi ngan dia" Sakit nya hati ku d bagi tau begitu...sampai tul hati nya wat aku ginie uwaaa... Tapi tak pa lah..hukum karma pasti ada wat dia.. Walaupun aku tak mintak dia di balas ngan semua perbuatan nya terhadap aku... Aku redha ya ALLAH, aku redha ngan apa yang telah terjadi kepada diri ku...

Read more...

21 / 07 / 2010 WED

>> Wednesday, July 21, 2010

TIME : 09.48 PM


( 75 days without him )


Hari nie hujan jak 1 hari... Mendung... Sejuk lah huhu...
Hari nie aku keja half day, coz aku ada temujanji ngan doktor pukul 2 pm di hospital... So kul 1.30 aku dah gerak dari tempat keja... Sampai hospital dekat kul 1.50 pm coz jalan jamed, lagi plak hujan... Sampai jak hospital dah ramai orang yang sampai dulu dari aku hehehe... Punya lama aku di hospital, pegal jak tidak oh!!! Bayang kan lah dari kul 2.00 pm aku sana, kul 3 lbh baru habis temujanji ku adeyssss.... Sakit kepala oh!!!


Sekurang-kurang nya temujanji ku tadi tue berbaloi lah... Tak sia2 juga lah kata org...biar pun penat waiting coz ramai org... Time nak kuar dah 2 terserempak plak ngan kakak dkt tempat keja, dia pun ada temujanji ngan doktor kot hehehe... Lepas jak dr hospital aku jln2, lepas 2 aku g kfc mkn hehe...lapar plak nya huhu... Lps mkn 2 aku g tmpt keja adk kwn aku coz ada mau suruh dia wat kan undangan..( undangan kah tue yg aku srh dia wat td tue??? ntah lah apa nm nya 2, bt lbh kurang lah hehe ) Sesudah tue aku balik lah..mau g mn lg, dah lah hujan.bgs blk umah sleep huahua...


Bha okay lah setakat nie dulu catatan gue 4 today... Want go bed... Nite everyone..sweet dreamz..

Read more...

19/07/2010 monday

>> Monday, July 19, 2010


Time : 9.03 pm

( 73 days without him)


2 days tak on9 macam2 berlaku... Di fb aku ramai yang remove aku napa??? Aku pun bingung oh..


Tengah hari tadi aku g luar duduk2 coz bosan duk di dlm office...lagi pun xda keja nak wat... So aku g lah lepak2 ngan diaorg di luar, borak2 kosong... Tgh borak2 tue, dtg plak kwn... Saja jak dia singgah coz lama lg time rest dia.. So kami semua pun borak lah benda2 yg menghepi kan kami semua hehehe... tgh borak2 and gelak2 tue, aku secara tak sengaja terpandang kereta yang lalu depan kedai.. Tertengok plak flat no keta tue, cam kenal...mmg pun di kenal... Trus duk dak, duk dak jantung ku... Perasaan ku trus tak keruan... Bg tau ngan kkak d tempat keja, trus dia bagi tau "ha'ah mmg dia" huhu... Hati tabah lah, jangan lemah!!! Kwan yg datang stay ngan kami pun tanya, "kenapa" aku diam jak.. Trus xda mood mau borak2 ngan dia... Bt aku layan jak dia... Mau makan pun trus xda selera oh... Adeyssss... AMY jangan terlalu ikut kan perasaan!!! Ko ingat dia, ko rindu dia.. Dia ada ingat ko??? Dia ada rindu ko??? Dia ada peduli ngan ko??? Xda kan??? SO, STOP IT TO BE STUPID GIRL AMY!!! Walau apa pun dia dah wat ngan ko maaf kan jak lah dia, walau sesakit mana pun, walau sepedih mana pun, walau sepahit mana pun ko harus terima. Semua tue telah terjadi and xda guna menyesali semua yang telah berlaku... Masa xkan kembali ke belakang AMY!!! Ingat tue!!! Berdoa lah banyak2 supaya kita semua di ampun kan oleh ALLAH SWT & di sebalik yang berlaku pasti ada hikmah nya... Xda guna ko siksa dirimu AMY, xda guna ko menangis AMY... xda makna nya semua tue wat dia AMY!!! Dia xkan peduli ngan ko!!! So, start now WAKE UP AMY DONT BE WEAK!!!!! CAYO2...

Read more...

14 / 07 / 2010 wed 11.13pm

>> Wednesday, July 14, 2010

(68 days without him)

Lega rasa nya, tamat juga majlis perkhawinan jiran sebelah rumah nie... kalo tak, tak bleh tido lah aku nampak nya huhu... Bising tul bdk2 berkaraoke, ntah lagu apa jak d nyanyi aku pun tak faham huh!!!


Tgk 2 dah habis majlis pun still lagi diaorg melalak2...arrrggghhhh....bising nya...ampun aku!!! Pigi lah balik rumah tido, nie tak wat bising lg depan rumah org uwwwaaahhhh....

Hari nie tak seberapa sihat lah.. kepala aku sakit, pening, pusing2... Hmm...ntah lah why... Cam mau demam jak...maybe kena demam malarindu kot, cian nya juga hehehe...menggarut jak aku nie bha...

Baru sekejap tadi SMS him...bt pending huhuhu... Maybe dia dah tak guna no tue... Sampai nya hati nya tak guna dah no tue... So dia pakai no yang mana satu??? Adeeeyyssss.....so sad huhuhu...

Read more...

13/07/2010 Tuesday 9.02pm

>> Tuesday, July 13, 2010






















( 67 days without him ) cepat nya ms berlalu kn2... ndak sedar oh...bnyak bnda yg berlaku...gembira ada, sedih ada, macam2 lah ada huhuhu....

11/07/10 sunday : aku pigi semporna ngan my best prenzz lim...hilang kn tension & stress... And nak lupa kn segala prblm yg ada d tawau nie...syok gilak oh...lama nya dah teringin g sana tue, terutamanya g poloting and tampi2..biasa dgr org ckp jak bt hr 2 aku dah smpai d tmpat tue hehe..sukak nya..bkn x pena g semporna, pena bt x pena g tmpt dua tue huhu...cian kn...bt sunday tue baru plak tercapai hasrat ku huhu...hepi sngat2 tau...siap bergambar2 lg tau!!! Syok sngt tempat tue, lbh2 lg kalo g ngan org tercinta ( spcl bf lah kunuk ) ngam tempat tue utk date hahaha... One day i want go there with my beloved bf insyaALLAH... Hepi2 jg d sn bt aku sentiasa teringat with him adeeiiii.....ssh2..... Apa2 pun he still in my heart 4ever....

12/07/10 monday : hr nie final world cup 2010 antara NETHERLANDS VS SPAIN kul 2 am aku dah bgn... best lah tgk final hr 2 ngan family rmai2 smbl kopi2 hahaha... And finally SPAIN win hahaha... Sukak nya coz aku mng...family aku semua choice NETHERLANDS aku jak SPAIN d umah 2...yg lbh wat aku hepi bnyk msk income coz SPAIN win huahuahua...(not judi tau!!!)

13/07/10 tuesday : hr nie xda story best...bt aku kecian ngan misis aku huhu... ptng td dia gdh d office with big bos merangkap husband dia...smpai nangis2 misis bha... aku pun t'ikut cry tgk misis d mrh2 cam 2..tersentuh hati ku..nasib lah aku x fham bahasa cina..so aku diam2 jak d sit aku coz aku scared...biasa jg diaorg gdh bt tak cam td seram oh!!! Gaduh besar dah diaorg td 2 smpai adk misis pun msk campur dah huhu...sabar jak lah misis adat rumahtngga mmg cam 2.. cayo2 misis..

Bha okay lah...setakat ini dl mlm nie okay....cau dl...nite.... (^_*)

Read more...

JaLan - JaLan

>> Monday, July 5, 2010




04 / 07 / 2010 sunday aku, bell, momoi, & faiz petang kelmarin g jalan2 hehehe... km g tgk wayang, mkn kfc & round2...best lah... km msk pawagam kul 5.15 pm, km kuar kul 7.30 pm... lepas tue kami g servay shopping time haha... (^_*) Time kuar servay 2 terserempak plak ngan kawan (along)... Borak jap ngan dia, jap jak tak lama pun hehehe... Lepas 2 kami g stesen coz my beloved dad wait kami d sana... Km mau g rumah my uncle d Taman Kin Fook lebih kurang lah ejaan nya g2 dkt timacth hilltop sn 2 hehehe... mau ambil baju c linda... Lama jg km d sn... Kul 9.30 pm br kami balik dr rumah my uncle... Sampai d rumah lebih kurang dekat kul 10 pm kot... Adesss...penat nya tau...sampai jak umah trus g mandi segar kan badan huhu... Habis jak mandi tue, makanan dah terhidang atas meja... Yummy3x...Ada satay, sup ayam, buras waahhh...Makan time...lapar oh...lebih2 lg c faiz hahaha... Bha panjang lebar plak aku membebel nie hehe... Okay lah, cau dulu daaaa....

Read more...

happy nya...

>> Friday, July 2, 2010


02/07/2010 friday hepi nya aku hr nie coz aku dapat netbook (laptop) baru hehehe... Bt yang lama tak akan sekali2 di lupa kn biar pun ada yg baru... Banyak sdh jasa & kenangan nya 2 ngan aku huhu...So thanks GOD beri aku rezeki nie, syukur sangat2... Alhamdulillah... (^_*) peAce nO waR...

Read more...

NETHERLANDS VS BRAZIL


Kejap lagi main bola hehe... NETHERLANDS VS BRAZIL. Mesti lah aku sokong Brazil hehehe... x sabar nya mau tengok.... bha okay lah... mau start dah nie daaa.... ^_^

Hampeh tul BRAZIL nie ada kah kalah huhu.. Tp xpa lah bkn rezeki Brazil... URUGUAY VS GHANA, URUGUAY yg menang... 2 pun penalty 4-2... Bha nanti NETHERLANDS VS URUGUAY ntah lah sapa yg masuk final nie hehehe... Adeeesssss........hampeh...........

Read more...

pg yg mendung & hujan...

>> Thursday, July 1, 2010

02 / 07 / 2010 friday : pagi nie hujan... lebat lagi tue... best nya kalo dapat tido puas2 nie... bt x bleh lah coz aku keja hehe... Keja pun bosan gak, ndak da yg mau di wat...arrrggghhhh....bosan nya bha.... sedap nya nie minum coklat panas time sejuk2 hehe...tp sapa mau beli kan hahaha....cian nya juga...nie lah nasib, terima jak lah...mesej kawan td bg tau mau minum coklat panas, so dia tnya mau kah??? But aku malu huhu... bt dlm hati mau nya....xpa lah hehe...bha okay lah mau cau dulu daaa.... ^_*

Read more...

    © tHroUgh mY Heart. Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP