>> Monday, February 13, 2012

...hmm...dah lama tak menulis dekat blog nie huhuhu...so miss...
But never mind lah, i'm still alive hehehe...
Thanks God...*_*
Dalam bulan January hari tue banyak plak problem yang berlaku hehee... But itu semua tak menjadi persoalan nya hahaha...

21/01/2012 my best prenzzz ( Mince Lagata )wedding but i cannot go the wedding coz i'm sick huhu..so sad uwwwwaaaahhh... She said to me " never mind lah bukan saja-saja ko tak mau datang wedding aku kan... Ko tue sakit, operation lagi huhuhu..." Laaaa...dia plak cry hehehe...
kunuk aku lah nie hehehe...

That's my prezzz say hehehe...syg jg my prenzzz dekat aku ya hahaha.... Memang lah bha diaorang sayang aku kikiki...apalah aku nie hampeh!!! 
Nak di jadikan cerita, aku nie baru habis operation bulan January hari tue... Tanggal 17 January 2012 ( Tuesday ) aku masuk wad di Hospital Besar Tawau, Sabah... 18 January 2012 ( Wednesday )aku kena operation... 1 week jg lah aku kena tahan di hospital hmm... Bosan sangat duk dalam tue huhuhu...

Hisy apa aku mengarut dalam blog nie hehehe... Sori guys... Tak marah kan aku mengarut dalam blog nie...^_^
Okay lah mau cau dulu... Senang-senang nanti aku menulis lagi ya huahuahuahua...peace no war!!!
SALAM...*_^





 

Read more...

~ i got the licence ~

>> Thursday, July 7, 2011

07 Julai 2011 Thursday
Time : 12 : 27 pm



tenaga pelajar im cemerlang
tmpat aku belajar memandu

Hehehehe....Kelmarin petang ( 06 Julai 2011 wednesday ) dan hari nie aku hepi sangat-sangat... 
Setelah sekian lama aku x hepi like this hahahaha...
Aku benar-benar hepi sehingga tak sedar aku menitiskan air mata hehehehe...:)

Mau tau kenapa aku hepi sangat??? Hehehe...coz, aku dah dapat driving licence....
Setelah bertahun-tahun aku nantikan finally i got the licence....huhuhu...

Thanks a lot to my driving teacher, abg jeff i really-really appreciate u...
To pegawai-pegawai JPJ thank you, thank you, thank you...
Thank you so much pak cik-pak cik JPJ...you guys so funny yesterday...

Hmm..senangnya dalam hati hehehe... But licence tue aku lum pegang lagi..
Abg jeff ku bg tau aku, ( abg jeff ku lagi tue hehehe... tak malu ) 
Maybe friday baru aku dapat licence aku tue...
Never mind lah, wut important aku dah dapat driving licence
hehehehe...:)

Pic dua di atas nie just pic aku uplod ya, coz my licence lum dapat lagi hehehe...

Pic dua lagi di atas nie aku dan driving teacher aku abg jeff hehehe...
Secocok kan??? Hahahaha.... Just kiding lah hehee...
Abg jeff lah yang banyak membantu aku 
untuk mendapatkan lesen memandu nie....
Thanks a lot bang...:)

senyum x perlu kata apa2...

Read more...

~ really disappointed ~

>> Wednesday, June 15, 2011

15 june 2011 wednesday
time : 9.35 pm

~ sad mood ~

Hari nie aku ada test keta JPJ... Bengang juga lah coz lum okay lagi dah d paksa test JPJ ngan cikgu aku tue...huhuhuhu...but apa bleh wat, turutkan jak lah...biarpun hati tak merelakan & separuh ikhlas wat semua tue huhuhu...:)

Early morning & i still sleeping, msg masuk p my phone... Ingatkan sapa msg pagi2... Rupanya cikgu aku msg... Nak tau apa dia msg??? Baca nie d bawah...

" Salam... Amy, hr ni ko jgn lupa ya ko test jpj ari ni. Jam 8am ko mesti d im sdh. "

Dengan diri yang still mamai, aku baca msg tue...dalam hati aku bercakap sendiri, " tak gilak kah abang nie suruh aku g test jpj??? " But aku tak reply msg cikgu aku tue...biar jak lah...:) Kul 7 tue aku bangun g mandi, siap2 mau g im... Aku sampai im kul 8.10 am hehehe...my uncle yang send me p sana... Sampai jak im, call cikgu aku, but he dont pick up the phone...nasib baik lah dia ada berdiri d luar kantin, so aku tengok dia...hehehe... Nak cakap aku lambat, memang lah dah lambat, but ada lagi yang lambat dari aku hahaha...

Before test td kami ada d beri penerangan ckit ngan pegawai jpj... Habis jak pegawai jpj tue beri penerangan, aku d bagi nombor... Nak tau aku nombor berapa??? Hehehehe...nombor 10... Thats my lucky number...yang tidak mendatangkan tuah to my self huhuhu...:) Time my number d panggil dah untuk test bahagian 1 ( bukit, parking, & 3 penjuru ) nervous aku datang tiba-tiba hehehe... Masuk jak dalam keta,(time nie nak wat bukit)  macam-macam dah d baca... After pegawai jpj cakap nek, aku trus nek p bukit perlahan-lahan... Alhamdulillah aku lulus d bukit... Second, nak wat parking lagi..d cnie yang aku paling nervous, coz aku x ingat step2 pusing stereng...& d cnie lah aku kantoi....uwaaaaaahhhh.... Dah agak dah mesti d cnie yang kantoi...bleh nya pegawai jpj 2 ckap, " deq, free kan gear, angkat hand break, keluar dari keta, & tengok apa kesalahan kamu??? " So aku pun wat lah seperti yang d suruh...aku tau apa mistake yang aku wat, thats why aku just smile hahahahaha...:) So, failed lah aku parking...& 3 penjuru serta merta failed jg adeiiiii.... Bahagian 1 almost failed...terpaksa mengulang, ongkos lagi adeysssss.... But, bahagian 2 ( laluan d jalan raya) aku pass plak hmm....

lucky no, w/pun x m'dtgkan tuah huhuhu...pa2 pun  hdp MU hahaha..:)
Hmm...xpa lah, after this nak wat latihan banyak-banyak bahagian 1 nie... Pam pun marah aku huhuhu...d suruh wat latihan parking banyak2 x mau...now!!!padan muka aku...huhuhuhu... Nie semua cikgu aku punya pasal lah  nie x mau ajar aku teeeetttt....salah lagi....never mind lah....dont sad2 lah amy...smile...( pujuk diri sendiri lah bha nie hehehe..)

p/s :
~ i'm so sorry bang coz aku failed tadi...pasti abg really disappointed with me right, coz pnt2 abg ajar aku finally aku tetap juga failed huhuhu...:(
~ Caiyok2 amy u can do it next time...study hard okay...

really disappointed huhuhu....:(




Read more...

bosan...bosan..bosan..

>> Sunday, April 17, 2011

17 april 2011 sunday
time : 3.oo pm


* Bosan nya hari nie...tak tau mau wat apa adeiiii....
* Duk umah just wat bodok jak...tersangat bosannnnnn....

* Tgk tv? Bosan xda apa yg best... Baca novel? Baru jak baca sikit, mata dah kuyu... On line? Hmm...layan FB bosan sangat..balik2 fesbuk...nasib bek ada game CITY VILLE dlm fesbuk tue bleh jg men kikiki...BLOG nie okay gak time bosan2 nie bleh aku curahkan perasaan hati yg di landa keboringan nie...hehehe..:)
* But biasa malas juga mau buka BLOG nie coz no idea mau menulis... Kalo ada idea @ nak luahkn perasaan tempat nie lah selain my DIARY...hehehe...
* Td tengah ddk2 termenung tepi tingkap bilik...tb2 plak ada ilham datang...mau tau apa??? Baca dekat bawah nie ya....:)
ini lah game city ville tue...

*****************************************
Hidup seperti pohon kayu yg lebat buahnya, tumbuh di tepi jalan. Dilempar org dgn batu, ttpi dibalas dgn buah. Tidak ada erti hidup yg bercampur dgn putus harap & tdk ada erti putus harap di dlm tikungan hidup. Kehidupan ini akan ada dua kesudahan, sama ada berjaya mendapat apa yg diidamkan @ tdk berjaya mencapai cita2.

Hidup umpama setitis embun. Tibanya sebentar, kemudian hilang. Tiba lagi dan hilang lagi. Kehidupan adalah satu giliran, antara senyum dan ratap. Air mata ibarat garam kehidupan. Lupakan sagala duka yg berlaku & bangunkanlah hidup baru & jangan lagi menghampiri daerah duka yg memungkinkan manusia jatuh sekali lagi.Hidup ini umpama pergantian hujan & panas, suka & duka, senang & susah. Islam ada menyatakan bahawa perjalanan dlm hidup ini, bagaimana baik maksud & tujuannya sekalipun, jika ALLAH tdk mengizinkan, tdk mungkin ia akn tercapai.

* Hmm...okay tak??? Hehehe...
* Santai jak lah...mutiara kata nie...
* Hope mutiara kata nie akn menjadi semangat 4 me...:)


Read more...

10 april 2011

>> Sunday, April 10, 2011

time : 5.50 pm
sunday

Napa ngan aku hari nie??? 
Semua benda aku wat, semua tak betul...
Aku pun heran gak...
Pagi tadi, actually aku mau pigi belajar driving...
So aku msg lah dia..Mau tau apa dia reply???
Nie dia "ptg lah ko turun ya"
Hmm...apa lg aku, trus nek darah aku...tensionnya...arrrggghhhh....

So aku call my best prenzzz ambil aku...
But b4 that aku singgah umah m'cik aku...ada my kazen lepak d umah...
Time borak2 tue, kwn aku dtg...borak pnya borak...kazen aku ajak p bekpes...
Kami p lah...mkn mee tauhu hehehe...kenyang oh!!!
Thanks a lot bang (kazen aku tue) hehehe....len kali blanja lagi ya...:)
After tue, aku pigi umah kwan aku tue...Lepak2 dkt umah nya smbl tgk tv & chit chat...
Tengah syiok kami borak, abg yg ajar driving tue call...disebabkan perasaan geram tue still ada in my heart...aku tak sambut call tue...
My prenzzz ckp "beb sambut lah call tue" so aku smbt lah...kalo ikt kn hati nie, tak aku sambut tauk!!! Cikgu aku ckp "dek kul 2.30 or kul 3 lah ko datang ya...so aku cakap "hmm...ya lah...kul 5 pun x pa...ajr lah budak abg tue..."hehehe...:p
Kalo ikut kan hati memang malas dah aku pigi belajar...nasib bek kawan aku pujuk tauk!!! 
Dia pujuk & siap ngan nasihat lagi tau hehehe...:)
Kul 3 tue dia send aku p bus stop...siap wait aku nek cab dulu br dia jalan balik...
Siap bagi warning lagi..."awas kalo tak pigi belajar" kikiki...locok plak...cam aku nie bdk2....
Sampai jak di IM...cikgu ku tue still mengajar lagi...sakit hati aku lagi...dah lah aku paling2 benci menunggu adeiii...mau tak mau aku terpaksa waiting & waiting sampai gilak huh!!!
Around 3.30 pm br dia hbs mengajar...huhuhu,,,sabar jak...ALLAH kn suka ngan hambanya yg bersabar..huhuhu..:)

Time belajar pun tadi aku tak beri tumpuan sepunuhnya...fikiran aku nie tak tau p mana...ntah apa jak di fikir...aku pun tak tau apa yg aku fikir nie...sampai cikgu pun tegur...aku wat dont no jak...maybe coz aku tgh geram kot ngan cikgu ku seorg nie...hmmm...
Semua benda aku wat semua tak betul...aku memang tersangat perasan akn benda 2...cikgu aku pun perasan gak benda 2...:(
Mau tau why i'm like that??? Hmm...i think, i dont want share here...biarlah just aku yang tau semua tue...like song title ct nurhaliza biarlah rahsia...:)
Habis jak belajar tadi, cikgu aku, send me back...in car, he ask me..."what's wrong with me today??? " Aku just quiet...b'cuz i dont no how 2 answer...:)..huhuhuhu....:'(


p/s : i want say so sorry to my driving teacher...




Read more...

02 APRIL 2011

>> Saturday, April 2, 2011

time : 9.56 pm saturday


Hari  nie keja half day...blk keja td teman kn kakak dkt opis pigi maxis... lepas teman kakak tue aku jalan ngan my prenzzz...coz aku dah promise ngan my prenzzz...hehehehe...


Actually, aku mintak teman ngan my prenzzz tue g gunting rambut...coz aku dah rimas ngan rmbt aku yg pnjang nie...hehehe...dah lm jg pasang niat mau gnting rambut nie..br hr nie tercapai hihihi...:) Now aku rasa selesa ngan rambut pendek aku nie...selesa sangat2...hahahaha...


Habis jak gunting rambut kami g isi perut kami yg tengah kelaparan kikiki...hbs mkn ini lah  masanya time 4 shopping kakakakaka...syok nya shopping...rasa lega tauk!!!hehehehehe...dah penat shopping kami balik lah...sampai umah kul 4.30 pm...


Hmm...mau tulis apa lg ya??? Rasanya xda apa lagi mau tulis nie...hmm...mau men game CITY VILLE d fesbuk pun bosan... tgk tv??? hmm...ada perlawanan bola sepak ntah team apa yg men...maybe MU kot hehehe...:)


Bha okay lah setakat sini dulu 4 today...no idea lah mau menulis... hihihihi... anyway PEACE NO WAR!!!

Read more...

>> Sunday, March 20, 2011

Read more...

    © tHroUgh mY Heart. Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP