PIALA SUZUKI...

>> Wednesday, December 29, 2010

29/12/2010 WEDNESDAY
TIME : 1O.53 PM


Yes, yes, yes... Akhir nya MALAYSIA menang kakakaka...
Sabar jak lah pasukan INDONESIA hehehe...
Dengan kemenangan 4 - 2, MALAYSIA berjaya 
membawa pulang piala suzuki...:)


CONGRATULATION FOR FOOTBALL TEAM MALAYSIA 
HARIMAU MALAYA...
YOU ALL THE BEST...
(^_*)

Read more...

17/12/2010 friday

>> Friday, December 17, 2010

time : 09.19 pm

* Dah lama aku tak melalut dlm blog aku nie...rindu plak huhuhu....
* Hmm...mau tulis apa ya??? Jap aku fikir2 dulu ya hehehehe...
* Okay, sedia semua??? Mau mula dah nie kakakakaka....

07/12/2010 tuesday : Hari tue cuti Ma'al Hijrah.... So aku follow my uncle pigi LAHAD DATU... Kami pigi round2 jak...kami d sana xlah lama...dah puas jalan2 kami makan2 & kami pulang hehehe...saja jak mengisi masa lapang lah orang kata kan hehehehe...sambil2 tue menghilangkan tension, stress & menghiburkan hati yg terluka huhuhu...(mula lagi c amy) hehehehe....

batu sapi...
girl dlm pic d ats nie bkn aku tau..
2 pelancung hehehe...
slh satu pusingan bulat d sandakan
menunjuk kan replika monyet...


12/12/2010 sunday : Sunday, mesti lah holiday kan hehehehe...so aku & my uncle pigi lagi meround2...cuba teka kami pigi mana plak kali nie????? hehehehehe.... Mau tau kami pigi mana?????? Hmm.... Kami pigi...kami pigi ...kami pigi... SANDAKAN hehehehehe....syok gilak tauk!!!! Best lah, biar pun penat coz perjalanan yang jauh TAWAU > SANDAKAN bukan nya dekat tauk!!!...penat jg lah drive...pigi SANDAKAN pun sama jg tujuan nya time pigi LAHAD DATU hari tue...

* 13,14, 15, 16, and 17 bulan 12 tahun 2010, aku lalui my life seperti biasa...WORK...WORK...and WORK...(*_*)

work...work...work...

* Arrrrgggggghhhhhhhh..................peAce......

Read more...

sunday 21/11/2010

>> Saturday, November 20, 2010

Time : 3.30 pm

Kawan-kawan kenapa mau lawan,
Dulu sama-sama kongsi teh secawan...

Kawan-kawan kenapa mau lawan,
Orang lain maju ke depan,
Orang kita cari jalan jatuhkan kawan...

Kawan-kawan kenapa mau lawau,
Kan ke cukup rezeki Tuhan,
Buat kita ramai-ramai makan...

Kawan-kawan bukan nak cari lawan,
Sekadar nak ingatkan teman,
Hati-hati dengan gunting dalam lipatan...

Kawan-kawan kita sama-sama cari makan,
Bila fikir masa depan,
Jangan tabur pasir dalam periuk kawan...

Kawan-kawan cuba dikaji orang tua pesan,
Kawan jadi lawan., lawan jadi kawan...

mai & aku

aku, ass & lim

narti

sia & aku

ejak, aku, kak ida, & cicik.






Read more...

SONG 4 ME : HEPI BIRTHDAYS AMY...

Read more...

My Birthdays...

19 november 2010 friday


Hari nie birthday aku...hehehe..umur dah bertambah lagi adeiiii...but aku bersyukur aku masih d beri kesempatan untuk terus bernafas d dunia ini...untuk terus memperbaiki diri, membersih kan diri dari segala dosa2 yg telah aku lakukan sama ada secara sengaja @ tidak sengaja...Thank you ALLAH...

Wat yang wish my birthday tue thanks a lot...ingat juga korang ngan birthday aku ya huhuhuh...( sedey plak ) hahaha... I really2 appreciate...

hmm...yummy,yummy,yummy....sedap nya kek nie...

mau nyanyi dulu 4 my self hehehe...

hepi bday 2 me...
hepi bday 2 me...
hepi bday 2 me...
hepi bday 2 me...



Read more...

@ BUKIT TV

>> Sunday, October 24, 2010

24/10/2010 SUNDAY

TIME : 10.00PM

Petang tadi aku kuar ngan abg angkat aku pigi Bukit TV...
Yang lucu nya kami tersesat jalan coz aku dah lama x pigi tempat tue...
Abg angkat aku lagi lah tak tau jalan p sana huh!!!
Aku lupa2 ingat jalan p sana kakaka...
Aku call my best prenz ( menci ) tanya di mn jalan p bukit tv...
Nasib lah dia tau hehehe... And finally kami sampai jg tempat tue huhuhu...

Sampai jak sana, tgk ramai juga org... Kami round2 tempat tue...
Round punya round kami tertengok lah haiwan yg di pelihara di sana tue...
Ada aku uplod pic haiwan2 tue... Tengok lah pic di bawah nnti...
Habis kami pusing2 tempat 2 kami pun pulang...dekat kul 5 pm lah g2...
Syok lah coz dah lama x p tempat 2 hehehe...


cian beruk nie terkurung huhu..pic d bwh nie
kawan dia lah...diaorg 1 kandang...
nie lg satu penghuni nya...beruk..
Pic d ats nie beruang tau, bsr sngt...

*  Thanks a lot bang coz bawa adik p tempat nie hehehe....


Read more...

CiNTa daN sAyANg

>> Friday, October 22, 2010

22/10/2010 FRIDAY
TIME : 9.23 PM


Cinta sememangnya sukar untuk diluah serta dijangka...
Jangan sangka yang cantik itu bahagia, 
yang kaya itu gembira,
yang jelek itu derita 
dan 
yang miskin itu tersiksa...

Cinta mungkin boleh jadi sebaliknya 
kerana cantik bukan teras untuk di cintai dan 
kaya bukan tiket untuk di sayangi... 
Paling penting kita harus punya hati yang ikhlas, 
jadi diri sendiri serta menyayangi 
bukan hanya pada seorang 
tetapi curahkan kasih sayang pada orang2 
yang ada di sekeliling kita...

Bila cinta tidak pernah jadi milik kita 
jangan hanya salahkan orang2 yang menganiaya kita 
tetapi renunglah kesilapan serta kekurangan diri sendiri...

Mungkin ada sikap serta sifat kita 
yang tidak sepatutnya serta harus di buang jauh2... 
Percayalah pada karma...

" WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK... "

Read more...

Antara Sahabat ,Cinta dan Rabb | iluvislam.com + discover the beauty of islam

>> Tuesday, October 19, 2010

Antara Sahabat ,Cinta dan Rabb | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Read more...

My Chemical Romance I Don't Love You Lyrics

>> Friday, October 8, 2010

Read more...

Konvoi maut

>> Sunday, October 3, 2010

Konvoi maut

Read more...

Untukmu Wanita | iluvislam.com + discover the beauty of islam

>> Saturday, October 2, 2010

Untukmu Wanita | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Read more...

Pelangi Selepas Hujan | iluvislam.com + discover the beauty of islam

>> Friday, October 1, 2010

Pelangi Selepas Hujan | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Read more...

shopping time

>> Sunday, September 19, 2010

15/09/2010 wed



Time nie aku x keja...cuti coz aku ada class memandu pagi 2... 
Habis jak class memandu kul 12 pm tue..aku g bank rakyat mau wat kad ATM aku yg hilang berbulan2 lama nya 2...
Habis jak urusan aku d bank, aku call my adk2 nie..Kami jumpa and kami g shopping hahaha...gilak tul, shopping sakan kami hari tue tau hehe...
xpa lah bkn selalu pun hehehe...janji kami hepi kan2??? 
PeaCe yaaa... (*_*)

adk aku ( bell & momoi )

me & bell

Read more...

buka posa @ kfc

>> Friday, September 17, 2010

dah kenyang bleh lah peace...

sia & me

lim & men

with my prezzz...
b4 buka posa
after buka posa

Read more...

Suasana Hari Raya - Anuar & Ellina

>> Sunday, September 12, 2010

Read more...

Pengumuman Raya 2010

>> Wednesday, September 8, 2010

Read more...

I'M SICK...

>> Wednesday, September 1, 2010


02/09/2010 thursday

huhuhu...dah 3 hari tidak sihat nie uwaaahhh...cian nya aku kan2???
But x pa lah..my prenzz say dugaan semua tue kunuk..
Dugaan apa nie huhuhu...
Dah lah orang puasa time nie lah juga sakit aku datang...
Ampun aku!!! But posa aku x pecah tau hehe..
Sakit, sakit jg but puasa kan wajib..
So tak mau lah bg pecah puasa aku nie...
Still larat lagi mau puasa nie...

SABAR AMY... Sabar tue kan separuh dari IMAN...
Problem nya..dah ckup sabar dah aku nie huhu..
Hari nie x keja.. tak larat mau jln..
Kelmarin g keja pun..sama jak bohong...
Bukan nya ada jg aku wat keja...
tido jak...coz aku x larat mau wat keja pun
huhuhu...

Bha okay lah mau tido jap hehehe...
zzzzz.....^_^

Read more...

20/08/2010 friday

>> Friday, August 20, 2010


Time : 9.35 pm (10 ramadhan)
(108 days without him)

Hmm...hari nie aku buka puasa dekat luar with my abg angkt hehe..dekat KFC jo, yummy..yummy..yummy.. Actually aku malas nak g, but last2 aku ikut jg hehehe...

Alhamdulillah syukur...Kenyang tau!!! Bak kata org rezeki jgn di tolak hehe... Syukur jg coz sampai lagi satu puasa utk hari nie..syukur sngat2...

~ (,")...(",) ~

" MARHABAN YA RAMADHAN "

Read more...

OST Adamaya - Yang Terindah With Lyrics.wmv

Read more...

19/08/2010 thursday

>> Wednesday, August 18, 2010

Time : 4.31 am (puasa ke-9)
(107 days without him)

17/08/2010 tuesday

Hari nie aku hepi sangat2 hehehe... Tul kah hepi nie??? Hmm..x tau juga lah, sebenarnya aku hepi kah tidak nie??? Bingung oh!!! Actually, hr nie c "tut" ada call aku kul 11.42 am... After he call dia dtg g tempat keja, so terkezzut tahap dewa nya aku time 2... But aku wat selamba jak lah, xkn mau tunjuk depan dia kot... Aku cam xda perasaan jak tgk dia tau!!! But in my heart, really mizz him very2 much huhuhu...(mau kuar dah air mata nie). Aku tengok dia len dah, x cam dl napa ya??? Or tue hanya perasaan ku jak, ntah lah.. Dia ada bercakap ngan aku, but aku mau x mau jak layan dia...padahal dlm hati macam2 mau ckp ngan dia.. SO HYPOCRITE nya aku kn2?? Aku takut, x pasal2 kuar plak air mata ku depan dia nnti wat malu aku jak huhuhu..2lah aku just kuat kn smngat dpn dia, x mau dia tgk aku weak!!! Tul kah dia xda perasaan ckit pun ngan aku dah??? (x malu nya c amy nie hahaha) I just want he know nothing can change my feeling 4 he...biar pun aku rmai kwn lelaki, dia ttp dlm ingatan...never 4get him!!! Peace no war!!!

18/08/2010 wed

Tgh hr td aku kuar ngan kkak d tmpt keja g ambil laptop aku, tumpang keta kwn sebelah tmpt keja hehe... Kami jap jak, coz ambil laptop aku jak... Lepas 2 kami balik.. Dlm kul satu lebih tue aku kuar lagi ngan abg angkat aku, ada urusan hehe...pun x lama jg kejap jak.. Lepas urusan selesai aku balik lah kakaka..mau g mkn2 puasa lah plak, mkn angin jak lah jawab nya...(*_*)

Read more...

16 / 08 / 2010 monday

>> Monday, August 16, 2010

Time : 9.38 pm
(105 days without him)


Tengah hari tadi aku kuar ngan kakak di tempat keja. Kami g bangunan mara bagi bgs laptop aku... Kami g sana nek keta kwn sblh tmpt keja..kalo mau jln kaki ndak lah kalik ya, jauh banggat...dah lah puasa... Kami jap jak, lps tue kami balik.. Tengah rest2 d tempt keja, kwn call ajk kuar..so apa lagi trus aku kuar hehehe... Kami g sabindo nasib bek nek keta jg hehehe... Kami round2 jak..mau shopping xda bawa duit plak huhuhu...cian nya...so just window2 shopping jak lah hehe...

Buka puasa tadi kami semua family buka puasa di umah nenek aku. Kami ramai2 best nya hehehe... Yang paling best nya, hari nie first puasa aku hahaha...locok nya, apa bleh wat takdir hehe... Bha okay lah mau tido ngantuk ZZzzzz....nite...(*_*)

Read more...

baZar ramADhaN

>> Sunday, August 15, 2010

Time : 10.08 pm sunday

Petang tadi kami (aku, mak su, sapir, momoi, faiz, & irfan) g bazar ramadhan di fuji mart 2.. Kami gerak dr rumah dalam kul 5.10 pm lah...aku drive keta my uncle (pak faiz) coz my uncle xda dia g kk (kota kinabalu) ada urusan nya sana...

Aku parking jauh dr keta2 yang lain coz aku takut nanti ssh mau pusing hehe...lucu nya bha...Sampai jak d bazar 2, wah!!! ramai nya orang.. Bt paling cbuk lah org cina nie, ampun aku!!! Mengalah kan org puasa bha...

Tgh tengok2 apa yg mau d beli 2, aku ternampak lah kawan c "tut" merangkap family aku jg bt x rapat lah... Dia pun tengok aku bt aku wat2 x nampak jak dia huhuhu...ngan family sendiri pun aku wat cam 2 adeysss...apa lah c AMY ZURAIDAH nie hehehe... Hmm..dia still berhubung kah ngan c "tut" 2 ya??? Dulu kan diaorg rapat but now still rapat kah??? Persoalan ini trus bermen d fikiran ku.. Arrrggghhhh pening lah....cam nak gilak dah nie.. GOD PLEZzz..HELP ME..(cry) huhuhu...



Read more...

rEaLLy mizz hiM...

>> Saturday, August 14, 2010


Time : 02.03 pm
(104 days without him)


Hari nie dah msk puasa ke - 5... Aku, satu pun lum ada puasa ku huhuhu..so sad..nie lah pompuan... But tomorrow aku akan start puasa dah YAHOOoooo...


14/08/2010 saturday : Blk keja td, trus balik rumah... Tgh baring2 dlm bilik 2, c abg (abg angkat aku) msg aku... Dia ajk g bazar ramadhan..dia wait aku d luar jak... Kami g bazar ramadhan dpn sabindo plaza 2... Lps 2 km round2 b4 blk rumah utk sungkai hehehe...

Hmmm...puasa nie menguatkan lagi rindu ku ngan dia... Napa bleh gnie nie??? Puasa kah dia??? Harap2 lah dia puasa... Mau call dia but aku takut sangat2, x berani ntah lah why.... SMS him??? pun takut... Mlm puasa tue mau msg dia wish slmt b'puasa bt x berani jg...adeysss...Really2 miZzz him bha huhuhu...apa aku mau wat nie huhuhu....pendam jak lah rindu ku nie sendiri...2 jak yg mampu aku wat sekarang nie...(^_^)

Hmm...petang nnti mau g bazar ramadhan dkt fuji mart...hehehe...now nie lg santai2 d umah smbil on9 kuakuakua... Bha okay lah mau g cr makanan dl d dpr lapar lak..hehehe...sori gusyss...(*_^) daaa....

P/S : Jangan ponteng2 puasa tau hehehe...

Read more...

09 / 08 / 2010

>> Monday, August 9, 2010



Time : 10.24 pm MoNdAY
( 98 days without him)

Hari nie penat snagat coz banyak tul keja, maklum lah awal bulan cam nie lah... Semalam kami kenduri masuk puasa d bt 2. Semua kami wat d bt 2... Yummy2, kenyang nya hahaha... (*_^) Best lah coz kami semua berkumpul d bt 2. Kami mmg pun selalu berkumpul d bt 2 setiap hujung minggu hehe... Lunch td c abg (merangkap abg angkt aku) call ajk kuar g bt 3 ambl barang. So aku kuar lah kwn dia... Petang td my dad lmbt ambl coz g ambl my sis first... Untuk pengetahuan korang semua my sis tlah berpindah lagi..yg best nya pindah ke Tawau hehehe... Nie semua jasa my uncle, thanks a lot uncle huhu... Td time tgh waiting my dad aku cam tertengok keta c "tut" lalu dkt CIMB. Bt x tau lah e2 dia or tdk..kalo dia??dia tgk kah aku ngan bdk sblh kdai 2 sm2 waiting.. Bdk 2 waiting abg nya, aku waiting my dad...hmm...really2 miss with him bha... (x malu nya c AMY kn2)


06/08 /2010 friday, me & my dad g sandakan coz mau g ambl my sis d Tongod. My dad yg drive keta dr Tawau... Otw g sana km singgah d LD mkn dkt fajar 2. Mmg biasa mkn c2 kalo g LD coz sedap hehe... After eat km trus kn our journey.. Time dkt kg Paris 2 lalu lah umah kakak ipar x jadi aku (kakak c "tut") (eee...x malu nya aku) coz umah tue tepi jalan jak..aku tau umah kakak dia c2 coz dia ("tut") pena bawa aku g c2 ngan dia. Bnyk buah-buahan d c2 tue.. aku tgk keta kancil park d tepi umah 2, and tgk ada jg seorg lelaki & kid tgh kait buah.. Tiba2 plak sedih huhuhu...(cry) Masuk Tongod tue aku change drive with my dad... Yang tak best nya 2 drive, asal jak aku tekan minyak smpai 120 my dad say "slow2 me" so terpksa lah slow huhu..lepas tue aku wat lagi kakaka...(^_^)


2 days lagi puasa..hmm...so sad coz aku x dapat puasa first puasa nanti uwaaaahh...x best nya bha...nie jg bha time nie juga lah dia mau datang kin pegal oh!!! Org dah angan2 mau g solat tarawih yg pertama..sabar jak lah AMY... Girl mmg lah cam 2, x bleh elak punya.. Jgn lah mau berangan2 cam tahun lalu.. Tahun lalu kan posa aku full, so tahun nie first posa aku dah tak posa padan muka aku uwaaahh...


Bha okay lah i want to sleep zzz.... Nite all... PeaCe!!!




Read more...

27/07/2010

>> Tuesday, July 27, 2010



TIME : 11.06 PM
( 81 days without him )

23/07/2010 FRIDAY

Hari nie aku cuti.. Coz ank pam mau akikah esok.. So hr nie aku cuti, bantu2 org kunuk hehehe... Penat jg lah, but apa bleh wat anak buah pertama punya pasal.. Malam tue aku bantu my aunt wat kuih... Berbagai2 jenis kami wat kuih sampai kul 12 tengah malam oh!!! Adeiiii...penat nya but berbaloi...dpt belajar wat kuih hehehe... Lepas wat kuih, mau wat bunga telur lagi adeiii...bunga telur nya cantik hehehe.... Dekat kul 2 lebih baru siap segala2 nya, and aku tido huhu...

24/07/2010 SATURDAY

Lum lagi habis mengantuk dah bangun lagi kul 4.30 pagi huhu... Bantu orang dekat dapur masak2 kunuk hehehe... Kul 6 am, aku g mandi..Lepas mandi trus kemas barang2 d bawah.. Kul 8 lebih baru orang start "berdamuluk".. And aku jadi photographer sepanjang org "berdamuluk" hahaha... Banyak jg lah aku ambl pic2 diaorg...so sweet gitu lo!!! Lepas tue layan orang lagi yang datang so tired lah!!! Ramai juga lah yang datang, family & kawan2... Sampai petang, sampai ke malam oh!!! Nie semua MUHAMAD ADAM QUSAIRY punya pasal.. But tak pa lah, demi anak buah ku yg tercinta aku snggup haha... Lepas majlis tue, mengemas lagi satu hal huh!!! Penat oh, mengemas barang2 nie... Tak habis mengemas malam 2 coz kami semua penat yang teramat sangat... Sambung esok hehe.. Kami semua tido awal...

25/07/2010 SUNDAY

Bangun pagi, trus lagi mengemas barang2...sampai ke petang huhu... Malam tue barang2 dah siap kemas.. And aku, pam, kak leeza & momoi g bandar jln2 hahaha... Lama juga kami d bandar kul 11 pm br sampai umah hehehe... Time g bndar 2 lalu tempat keja "tut" tengok office nya hdp plak lampu nya..xkan dia keja hari ahad kot??? Sampai malam plak tue... Time balik dari bandar tue, tgk lagi office nya lampu dah mati dah.. Sapa tue??? Xkan dia kot??? Apa dia wat d office mlm2 g2??? Heran oh!!! Yang aku busy plak napa nie hehehe...tak malu eee.... Sampai jak umah mkn burger ngan family..lps 2 msk tido, ngantuk nyaaa....

26/07/2010 MONDAY

Hari nie keja dah... Tak tau mau wat pa d office, aku belek2 phone aku.. Tertengok plak received call, ada new no.. So aku msg my sister ask she, who call me?? My sis bg tau kawan mu lah..dia cari aku.. Perasaan ku teringin sngt mau tau sapa call aku semlm.. So tengah hari aku call terdengar plak suara yg teramat2 aku rindu d hujung talian sambil panggil2 nama ku..aku dah tergamam coz x sangkah dia yg call aku huhu... Dia tnya tul kah aku bertunang hehe...lucu tul.. Aku bagi tau lah dia "jgn sembarng ckp kalo xda bkti".. Lama jg kami borak2 dlm phone.. Dia guna new no, celcom... Maxis nya kunuk hilang berserta phone nya sekali...dia selalu cam 2..brp bnyak dah phone nya hilang 2..ntah lah, heran tul saya oh!!! So sad coz phone 2 phone aku, kami tukar phone. Phone aku dia pakai, phone nya aku pakai.. Yang wat aku tmbah sad phone 2 pam yg bg aku huhuhu...sabar jak lah...

27/07/2010 TUESDAY

Hari nie hujan jak... Lunch td c abg ambl aku d tempat keja.. Km g lunch sama2... Sambil minum2 tue c abg crt lah psl tunang nya 2 yang bebal hehe...( jgn mrh ya bang ) aku pun pening ngan diaorg 2...ada2 jak bha...ssh mau d atur... Habis jak minum2 ngan c abg, aku g tempt keja kwn aku..mlas mau msk keja awal, xda mood hehehe... Lama aku lepak sana, kul 2.30 pm br aku masuk keja...biasa anak emas bos xda yang berani mau marah punya...

Bha okay lah, dah lewat tul dah nie... Esok lagi mau g keja adeiii.... Daaaaa.... (^_^)


Read more...

22/07/2010 thu

>> Thursday, July 22, 2010

time : 10.06 pm
(76 days without him)

Hari nie xda apa yg best berlaku... Cam biasa jak...Tgh hari tadi aku g pos office with my prenzz... Mau send kan my sister punya dokumen... Balik dari pos office, trus g tempat keja kakak satu 2... Lepak2 & makan2 hehehe... Kami borak2 lah pasal masa depan...huhuhu....
Tak perasan plak hujan di luar... Borak punya pasal, makan punya pasal sampai tak perasan plak dah kul 2 lebih hehe... Trus bagi tau ngan kakak tue mau balik coz dah lewat, nanti aku di cari plak huhu... Sampai di tempat keja xda plak mau wat.. Lum sampai 5 minit aku di tempat keja kwn td sms bg tau ada c 'tut' di tempat kakak tue.. Napa lah aku balik awl. Bak lah aku balik lambat2 ckit, aku jumpa lah dia..and aku mau tampar2 muka nya, tnya dia napa dia wat aku ginie..baru puas hati ku huhuhu... Maybe dia tgk lah aku tue kuar dari tempat kakak tue.. Kawan td tanya aku nmpk dia kah td.. So aku bagi tau lah tak perasan plak aku... Kakak tue bagi tau ngan dia aku mau bertunang sabtu nanti huhu..( bertunang juga ku rasa hehe )...kakak tue ajak dia sekali g umah... Trus dia bg tau ngan kakak tue "yakah??? ndak lah aku rasa bersalah lagi ngan dia" Sakit nya hati ku d bagi tau begitu...sampai tul hati nya wat aku ginie uwaaa... Tapi tak pa lah..hukum karma pasti ada wat dia.. Walaupun aku tak mintak dia di balas ngan semua perbuatan nya terhadap aku... Aku redha ya ALLAH, aku redha ngan apa yang telah terjadi kepada diri ku...

Read more...

21 / 07 / 2010 WED

>> Wednesday, July 21, 2010

TIME : 09.48 PM


( 75 days without him )


Hari nie hujan jak 1 hari... Mendung... Sejuk lah huhu...
Hari nie aku keja half day, coz aku ada temujanji ngan doktor pukul 2 pm di hospital... So kul 1.30 aku dah gerak dari tempat keja... Sampai hospital dekat kul 1.50 pm coz jalan jamed, lagi plak hujan... Sampai jak hospital dah ramai orang yang sampai dulu dari aku hehehe... Punya lama aku di hospital, pegal jak tidak oh!!! Bayang kan lah dari kul 2.00 pm aku sana, kul 3 lbh baru habis temujanji ku adeyssss.... Sakit kepala oh!!!


Sekurang-kurang nya temujanji ku tadi tue berbaloi lah... Tak sia2 juga lah kata org...biar pun penat waiting coz ramai org... Time nak kuar dah 2 terserempak plak ngan kakak dkt tempat keja, dia pun ada temujanji ngan doktor kot hehehe... Lepas jak dr hospital aku jln2, lepas 2 aku g kfc mkn hehe...lapar plak nya huhu... Lps mkn 2 aku g tmpt keja adk kwn aku coz ada mau suruh dia wat kan undangan..( undangan kah tue yg aku srh dia wat td tue??? ntah lah apa nm nya 2, bt lbh kurang lah hehe ) Sesudah tue aku balik lah..mau g mn lg, dah lah hujan.bgs blk umah sleep huahua...


Bha okay lah setakat nie dulu catatan gue 4 today... Want go bed... Nite everyone..sweet dreamz..

Read more...

19/07/2010 monday

>> Monday, July 19, 2010


Time : 9.03 pm

( 73 days without him)


2 days tak on9 macam2 berlaku... Di fb aku ramai yang remove aku napa??? Aku pun bingung oh..


Tengah hari tadi aku g luar duduk2 coz bosan duk di dlm office...lagi pun xda keja nak wat... So aku g lah lepak2 ngan diaorg di luar, borak2 kosong... Tgh borak2 tue, dtg plak kwn... Saja jak dia singgah coz lama lg time rest dia.. So kami semua pun borak lah benda2 yg menghepi kan kami semua hehehe... tgh borak2 and gelak2 tue, aku secara tak sengaja terpandang kereta yang lalu depan kedai.. Tertengok plak flat no keta tue, cam kenal...mmg pun di kenal... Trus duk dak, duk dak jantung ku... Perasaan ku trus tak keruan... Bg tau ngan kkak d tempat keja, trus dia bagi tau "ha'ah mmg dia" huhu... Hati tabah lah, jangan lemah!!! Kwan yg datang stay ngan kami pun tanya, "kenapa" aku diam jak.. Trus xda mood mau borak2 ngan dia... Bt aku layan jak dia... Mau makan pun trus xda selera oh... Adeyssss... AMY jangan terlalu ikut kan perasaan!!! Ko ingat dia, ko rindu dia.. Dia ada ingat ko??? Dia ada rindu ko??? Dia ada peduli ngan ko??? Xda kan??? SO, STOP IT TO BE STUPID GIRL AMY!!! Walau apa pun dia dah wat ngan ko maaf kan jak lah dia, walau sesakit mana pun, walau sepedih mana pun, walau sepahit mana pun ko harus terima. Semua tue telah terjadi and xda guna menyesali semua yang telah berlaku... Masa xkan kembali ke belakang AMY!!! Ingat tue!!! Berdoa lah banyak2 supaya kita semua di ampun kan oleh ALLAH SWT & di sebalik yang berlaku pasti ada hikmah nya... Xda guna ko siksa dirimu AMY, xda guna ko menangis AMY... xda makna nya semua tue wat dia AMY!!! Dia xkan peduli ngan ko!!! So, start now WAKE UP AMY DONT BE WEAK!!!!! CAYO2...

Read more...

14 / 07 / 2010 wed 11.13pm

>> Wednesday, July 14, 2010

(68 days without him)

Lega rasa nya, tamat juga majlis perkhawinan jiran sebelah rumah nie... kalo tak, tak bleh tido lah aku nampak nya huhu... Bising tul bdk2 berkaraoke, ntah lagu apa jak d nyanyi aku pun tak faham huh!!!


Tgk 2 dah habis majlis pun still lagi diaorg melalak2...arrrggghhhh....bising nya...ampun aku!!! Pigi lah balik rumah tido, nie tak wat bising lg depan rumah org uwwwaaahhhh....

Hari nie tak seberapa sihat lah.. kepala aku sakit, pening, pusing2... Hmm...ntah lah why... Cam mau demam jak...maybe kena demam malarindu kot, cian nya juga hehehe...menggarut jak aku nie bha...

Baru sekejap tadi SMS him...bt pending huhuhu... Maybe dia dah tak guna no tue... Sampai nya hati nya tak guna dah no tue... So dia pakai no yang mana satu??? Adeeeyyssss.....so sad huhuhu...

Read more...

13/07/2010 Tuesday 9.02pm

>> Tuesday, July 13, 2010






















( 67 days without him ) cepat nya ms berlalu kn2... ndak sedar oh...bnyak bnda yg berlaku...gembira ada, sedih ada, macam2 lah ada huhuhu....

11/07/10 sunday : aku pigi semporna ngan my best prenzz lim...hilang kn tension & stress... And nak lupa kn segala prblm yg ada d tawau nie...syok gilak oh...lama nya dah teringin g sana tue, terutamanya g poloting and tampi2..biasa dgr org ckp jak bt hr 2 aku dah smpai d tmpat tue hehe..sukak nya..bkn x pena g semporna, pena bt x pena g tmpt dua tue huhu...cian kn...bt sunday tue baru plak tercapai hasrat ku huhu...hepi sngat2 tau...siap bergambar2 lg tau!!! Syok sngt tempat tue, lbh2 lg kalo g ngan org tercinta ( spcl bf lah kunuk ) ngam tempat tue utk date hahaha... One day i want go there with my beloved bf insyaALLAH... Hepi2 jg d sn bt aku sentiasa teringat with him adeeiiii.....ssh2..... Apa2 pun he still in my heart 4ever....

12/07/10 monday : hr nie final world cup 2010 antara NETHERLANDS VS SPAIN kul 2 am aku dah bgn... best lah tgk final hr 2 ngan family rmai2 smbl kopi2 hahaha... And finally SPAIN win hahaha... Sukak nya coz aku mng...family aku semua choice NETHERLANDS aku jak SPAIN d umah 2...yg lbh wat aku hepi bnyk msk income coz SPAIN win huahuahua...(not judi tau!!!)

13/07/10 tuesday : hr nie xda story best...bt aku kecian ngan misis aku huhu... ptng td dia gdh d office with big bos merangkap husband dia...smpai nangis2 misis bha... aku pun t'ikut cry tgk misis d mrh2 cam 2..tersentuh hati ku..nasib lah aku x fham bahasa cina..so aku diam2 jak d sit aku coz aku scared...biasa jg diaorg gdh bt tak cam td seram oh!!! Gaduh besar dah diaorg td 2 smpai adk misis pun msk campur dah huhu...sabar jak lah misis adat rumahtngga mmg cam 2.. cayo2 misis..

Bha okay lah...setakat ini dl mlm nie okay....cau dl...nite.... (^_*)

Read more...

JaLan - JaLan

>> Monday, July 5, 2010




04 / 07 / 2010 sunday aku, bell, momoi, & faiz petang kelmarin g jalan2 hehehe... km g tgk wayang, mkn kfc & round2...best lah... km msk pawagam kul 5.15 pm, km kuar kul 7.30 pm... lepas tue kami g servay shopping time haha... (^_*) Time kuar servay 2 terserempak plak ngan kawan (along)... Borak jap ngan dia, jap jak tak lama pun hehehe... Lepas 2 kami g stesen coz my beloved dad wait kami d sana... Km mau g rumah my uncle d Taman Kin Fook lebih kurang lah ejaan nya g2 dkt timacth hilltop sn 2 hehehe... mau ambil baju c linda... Lama jg km d sn... Kul 9.30 pm br kami balik dr rumah my uncle... Sampai d rumah lebih kurang dekat kul 10 pm kot... Adesss...penat nya tau...sampai jak umah trus g mandi segar kan badan huhu... Habis jak mandi tue, makanan dah terhidang atas meja... Yummy3x...Ada satay, sup ayam, buras waahhh...Makan time...lapar oh...lebih2 lg c faiz hahaha... Bha panjang lebar plak aku membebel nie hehe... Okay lah, cau dulu daaaa....

Read more...

happy nya...

>> Friday, July 2, 2010


02/07/2010 friday hepi nya aku hr nie coz aku dapat netbook (laptop) baru hehehe... Bt yang lama tak akan sekali2 di lupa kn biar pun ada yg baru... Banyak sdh jasa & kenangan nya 2 ngan aku huhu...So thanks GOD beri aku rezeki nie, syukur sangat2... Alhamdulillah... (^_*) peAce nO waR...

Read more...

NETHERLANDS VS BRAZIL


Kejap lagi main bola hehe... NETHERLANDS VS BRAZIL. Mesti lah aku sokong Brazil hehehe... x sabar nya mau tengok.... bha okay lah... mau start dah nie daaa.... ^_^

Hampeh tul BRAZIL nie ada kah kalah huhu.. Tp xpa lah bkn rezeki Brazil... URUGUAY VS GHANA, URUGUAY yg menang... 2 pun penalty 4-2... Bha nanti NETHERLANDS VS URUGUAY ntah lah sapa yg masuk final nie hehehe... Adeeesssss........hampeh...........

Read more...

pg yg mendung & hujan...

>> Thursday, July 1, 2010

02 / 07 / 2010 friday : pagi nie hujan... lebat lagi tue... best nya kalo dapat tido puas2 nie... bt x bleh lah coz aku keja hehe... Keja pun bosan gak, ndak da yg mau di wat...arrrggghhhh....bosan nya bha.... sedap nya nie minum coklat panas time sejuk2 hehe...tp sapa mau beli kan hahaha....cian nya juga...nie lah nasib, terima jak lah...mesej kawan td bg tau mau minum coklat panas, so dia tnya mau kah??? But aku malu huhu... bt dlm hati mau nya....xpa lah hehe...bha okay lah mau cau dulu daaa.... ^_*

Read more...

FIRST OF JULY

>> Wednesday, June 30, 2010


01/07/2010 THU : dah masuk bulan julai hmm... cepat nya masa berlalu.. & aku bersyukur kpd ALLAH SWT krn aku masih d beri kesempatan utk meneruskan kehidupan ku sbg seorg hamba nya... Walaupun bnyak yg berlaku & dugaan yg ku terima... maybe tue semua takdir ku, aku harus terima dgn hati yg redha walaupun sakit tuk ku hadapi semua tue huhuhu...

Read more...

#$@&*^%)*~$%

>> Tuesday, June 29, 2010


blurrr nya hr nie bha...bosan bangat...huhu...kul 10 nnti ada men bola PARAGUAY VS JAPAN... Mau g tgk lah hehee... hope team asia can win insyaALLAH... lepas tue kul 2.30 CHILE VS PORTUGAL mesti tengok nie.... kompom pagi esk ngantuk d tmpt keja hahaha...bt never mind, kopi kan ada hehehe...:p.

Finally PORTUGAL kecundang jg hehe... xpa lah try 4 thn akan datang lagi ya hahaha... ^_^
wat latihan bnyk2 kompom bleh juara nnti tue kakaka....

Read more...

FeNinG NyA kEpaLA ku.......

>> Sunday, June 27, 2010

adeiiiiiii....................pening oh!!!! pa mau wat petang2 nie.... td ada polis masuk kg nie coz ada org bergaduh... ntah lah apa mau jadi bdk2 di kampung nie hish3x..... ndak da pedoman tul bha diaorg nie eee....ampun aku!!!

Read more...

sO saD huhuhu...

>> Saturday, June 26, 2010

napa lah manusia suka menyakiti hati sesama munusia??? sedang kan kita tak sedar diri kita sendiri macam mana... huhuhu...sedih nya...

Read more...

LoNeLy

>> Monday, June 7, 2010

arrrggghhhh..........pa nak wat nie....

so lonely huhuhu....

Read more...

aku buat blog

>> Friday, June 4, 2010

c bel ajar aku..mantap....!!!!

Read more...

    © tHroUgh mY Heart. Friends Forever Template by Emporium Digital 2009

Back to TOP